Bedste aktivitetslegetøj til hunde → Se vores 7 favoritter

Bedste aktivitetslegetøj til hunde → Se vores 7 favoritter

Hvis du er som de fleste hundeejere, vil du gerne sikre dig, at din hund forbliver aktiv (både mentalt og fysisk) samt underholdt. Vi har derfor kigget lidt nærmere på det bedste aktivitetslegetøj til hunde på markedet og sammensat en liste over de 7 vi mener er de bedste på markedet i dag.

Så uanset om du leder efter et legetøj, der kan underholde din hund under en biltur, eller et der kan sørge for at din hund er underholdt når han/hun er alene hjemme, så er du godt dækket ind med denne liste.

🥇 Vores favorit

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
40,00 40,00 👉 Gå til butik
89,00 89,00 👉 Gå til butik

Det kan vi lide

KONG Classic er et af de bedste og mest populære aktivitetslegetøj til hunde, og er da også vores favorit her hos hunde-eksperten.dk. Med en KONG Classic kan du give din hund timevis af underholdning og mental stimulering. Du propper blot din hunds favorit snack, som f.eks. godbidder, leverpostej, peanut butter etc. ind i legetøjet og herefter kan din hund så bruge et godt stykke tid på at få det ud. Det er lavet af en stærk og holdbar gummiblanding og fås i seks størrelser, så der er en størrelse som passer til enhver hund.

💡 Tip: Prøv at kom noget smørbart som f.eks. peanut butter i KONG’en og læg den i fryseren natten over. På den måde forlænger du indholdets levetid, og din hund kan let bruge flere timer på at “rengøre” KONG legetøjet for lækkerier.

Producent: Kong

Materiale: Naturgummi

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
245,00 245,00 👉 Gå til butik

Det kan vi lide

Denne aktivitetsbold til godbidder fra MiaCara er endnu et godt valg som aktivitetslegetøj til din hund. Det er en såkaldt “godbidsbold”, der kan fyldes med godbidder eller snacks. Herefter skal din hund få godbidderne ud af bolden, ved at skubbe til bolden og få den til at trille. Her vil godbidderne kunne komme ud af åbningerne i bolden. Bolden fås i tre farver, grøn, grå og beige.

Producent: MiaCara

Materiale: Slidstærk gummi

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Det kan vi lide

Dette snusetæppe fra Trixie er endnu et glimrende aktivitetslegetøj til hunde. Hvis ikke du før er stødt på et “snusetæppe”, så er det et tæppe, som består af en masse stofstrimler, i dette tilfælde, fleece, hvori du kan gemme godbidder og foder som din hund så skal snuse sig frem til.

Stoffet er slidstærkt og rives ikke let i stykker, mens den medfølgende plastikplade holder tæppets form, når det er i brug. Tæppet kan vaskes ved 30 grader og har en skridsikker belægning på bagsiden, hvilket gør at det ikke glider rundt mens din hund snuser rundt i det. Tæppet måler 27x20cm, men fås i flere varianter og størrelser, så du kan finde den perfekte størrelse til netop din hund.

Producent: Trixie

Materiale: Polar fleece

Det kan vi lide

Hvis du leder efter en måde at hjælpe din hund med at spise langsommere på, og samtidig stimulere den mentalt, er en slikkemåtte et oplagt valg. Slikkemåtten fungerer ved, at du smører din hunds favorit smørbare mad på, som f.eks. leverpostej eller peanut butter, og herefter kan din hund så påbegynde arbejdet med at slikke maden af måtten. Grundet de mange fordybninger i selve pladen er dette ikke en opgave der kan klares på få minutter, og er derfor en fremragende aktivitet som sikrer din hund mange timers underholdning og mental stimulering.

Slikkemåtten vi har udvalgt her fås i fem forskellige farver, og har en skridsikker bund, som sørger for at slikkemåtten ikke bevæger sig mens din hund bruger den. Den tåler desuden også at komme i opvaskemaskinen, så den er nem at holde ren.

Producent: Eat Slow Live Longer

Materiale: Fødevaregodkendt silikone

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
279,00 279,00 👉 Gå til butik
379,00 379,00 👉 Gå til butik

Det kan vi lide

Hvis du leder efter et aktivitetslegetøj, der kan holde din hund underholdt i timevis, er Nina Ottossons “Dog Worker Aktivitetsspil Level 3” et godt valg. Dette legetøj er til hunde i alle størrelser. Hunden skal dreje skiven og flytte brikkerne for at få godbidder, hvilket giver et sjovt og mentalt stimulerende spil for hunden.

Desuden er der mange forskellige kombinationer, der kan laves, så din hund vil aldrig kede sig. Den runde skive kan drejes hele vejen rundt, og de runde dele, der vender mod finnerne, kan drejes, hvilket tilføjer et ekstra kompleksitetsniveau til spillet. Dette legetøj er mest velegnet til mere erfarne hunde.

Producent: Nina Ottosson

Materiale: Slidstærkt plastik

Det kan vi lide

Hvis du leder efter et sjovt og interaktivt legetøj, der kan sørge for timevis af underholdning til din hund, er Snack Popper et oplagt valg!

Når din hund skubber til, eller trækker i snack popperen skydes der godbidder op af den. På den måde stimulerer den både din hunds intelligens mens han/hun leger og sørger samtidig for tonsvis underholdning. Derudover er produktet batterifrit, så du behøver ikke bekymre dig om at skulle skifte batterier på snack popperen.

Producent: Trixie

Materiale: Plastik

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

Det kan vi lide

AFP boldkasteren er et fantastisk legetøj til hunde, der elsker at hente bolde. Det er en automatisk boldkaster, så du slipper for at gøre kastearbejdet, og i stedet kan lade AFP boldkasteren stå for denne del. Du skal blot lægge tennisbolden ned i maskinen, og herefter skydes bolden afsted til din hund.

Hvis du har en rigtig dygtig hund, kan du måske endda lære den selv, at aflevere tennisbolden til maskinen når den har hentet den. Maskinen har en justerbar afstandsindstilling som kan indstilles til 3m, 6m og 9m. Den er lavet af holdbart plastik og kan bruges både indendørs og udendørs.

Producent: All for Paws

Materiale: ABS plast

Sådan vælger du det bedste aktivitetslegetøj til netop din hund

Når du skal vælge det bedste aktivitetslegetøj til din hund, er der et par ting, du skal tage hensyn til. Den første er din hunds størrelse, da du skal sikre dig, at legetøjet ikke er for stort eller for lille. 

Det andet er, hvilken slags aktiviteter din hund er til. Hvis din hund elsker at hente bolde, vil en boldkaster være et godt valg. Hvis din hund derimod elsker at tygge, vil et tyggelegetøj være ideelt. Og hvis din hund elsker at lugte og udforske, vil et aktivitetslegetøj med duftspor som f.eks. et snusetæppe være perfekt.

Er du ikke sikker på hvilken type aktivitetslegetøj din hund er mest til er der ikke så meget andet for, end at prøve sig frem med forskellige typer legetøj.

Når du har fundet ud af, hvilken type aktivitetslegetøj din hund er mest til, er det også en god idé at du sikrer dig, at legetøjet du påtænker at købe, er lavet af materialer i høj kvalitet, som er både holdbare og sikre for din hund at lege med.

Sidst, men ikke mindst, er det også vigtigt, at du sikrer dig at du ikke køber et aktivitetslegetøj til din hund som er for avanceret ift. netop din hund. Oftest vil forhandlere skilte med “Level 1”, “Level 2” osv. ved aktivitetslegetøj hvor dette er relevant. Sørg for at din hund mestrer “Level 1” legetøj før du begynder at købe level 2 og level 3 legetøj osv.

Hvorfor købe aktivitetslegetøj til sin hund?

Kort sagt skal du købe aktivitetslegetøj til din hund, da det vil give din hund en masse underholdning samt mental stimulering som er vigtigt, hvis du gerne vil have en glad og rolig hund.

Samtidig kan aktivitetslegetøj benyttes som redskab til at afhjælpe angst og negativ adfærd hos din hund. Nogle hunde kan, når de keder sig, f.eks. finde på at tygge på møbler eller andre genstande i huset, som ikke er just tyggevenlige. Derudover kan hunde med tendens til seperationsangst og angst generelt, begynde at gø overdrevent meget, f.eks. når de er alene hjemme. Begge disse ting kan et aktivitetslegetøj afhjælpe på, da det giver hunden noget andet at kaste sin opmærksomhed over.

Hvis du har en hund som har det med at spise for hurtigt kan dette også være en god grund til at købe et, eller flere, aktivitetslegetøj. Der findes nemlig aktivitetslegetøj, som er lavet specifikt til at få din hund til at spise langsommere og fordøje maden bedre, og underholder og stimulerer samtidig din hund. Når hunde spiser for hurtigt, oplever de ofte problemer som opkast, diarré og oppustethed. Ved at sætte deres spisning ned i tempo ved hjælp af et aktivitetslegetøj kan du hjælpe med at forebygge disse problemer.

Sidst men ikke mindst kan visse aktivitetslegetøj kan også bruges af katte! Så hvis du er både hunde- og katteejer, kan du hurtigt slå 2 fluer med et smæk ved at have styr på dit aktivitetslegetøj-arsenal. 

Endelig er aktivitetslegetøj en fantastisk måde at holde din hund underholdt og aktiv på, både indendørs og udendørs. De er især nyttige for aktive hunde, der har brug for lidt ekstra stimulering i hverdagen.

I hvilke situationer er aktivitetslegetøj gode?

Der findes rigtig mange situationer hvori et aktivitetslegetøj er genialt. Herunder finder du et par af disse oplistet.

Når hunden er alene hjemme

En af de bedste situationer til aktivitetslegetøj er når din hund skal være alene hjemme. De fleste hunde begynder hurtigt at kede sig hvis de skal være alene hjemme i mange timer, og i de tilfælde kan et aktivitetslegetøj være genialt. Det får tiden til at gå hurtigere for din hund, og kan være med til at udtrætte den, så den har lettere ved at sove når den er alene hjemme.

Når hunden er utryg

Hvis din hund har tendens til at blive utryg i visse situationer, hvor du som ejer ikke umiddelbart kan afhjælpe det, som f.eks. ved tordenvejr, negleklipning (Nogle ting skal jo gøres) osv. kan aktivitetslegetøj fungere som en fremragerende afledning for din hund. I stedet for at fokusere på det der gør den utryg, vil den i stedet fokusere på aktivitetslegetøjet.

Konklusion

Aktivitetslegetøj er fantastiske til at holde din hund underholdt og aktiv. De kan bruges i en række situationer, f.eks. når hunden er alene hjemme eller er utilpas. Der findes også aktivitetslegetøj, der er specielt designet til at hjælpe med problemer som f.eks. at spise for hurtigt eller kedsomhed. Sørg for at afprøve forskellige typer aktivitetslegetøj for at se, hvilket eller hvilke(t) din hund bedst kan lide!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om aktivitetslegetøj til hunde

Hvilket aktivitetslegetøj til hunde er det bedste?

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da alle hunde er forskellige og vil foretrække forskellige typer aktivitetslegetøj. Vi anbefaler at du prøver dig frem ved at købe forskellige typer af aktivitetslegetøj til din hund og ser hvilken type din hund er mest til. Nogle af de mest populære typer aktivitetslegetøj er slikkemåtter, boldkastere, tyggelegetøj, snusetæpper og KONG classic. Prøv et par forskellige typer og se, hvilken type din hund nyder at lege mest med, og køb så flere af denne type hvis det bliver nødvendigt.

Hvilket aktivitetslegetøj skal jeg vælge til min hund?

Der findes ikke et svar på dette spørgsmål, som er rigtig for alle hundeejere. Hvilket aktivitetslegetøj du skal vælge til din hund afhænger i høj grad af, hvilken type aktivitet der er netop din hunds favorit.

Anmeld dette indlæg

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...