Hundekurv test – Se de 8 bedste hundesenge her (2023)

Hundekurv test – Se de 8 bedste hundesenge her (2023)

Hvis du er på jagt efter en ny hundekurv, er dette artiklen for dig!

Vi har nemlig samlet de 8 bedste hundekurve på markedet baseret på kundeanmeldelser og bedømmelser. En hundekurv er en god måde at give din pelsede ven ro og tryghed på. Alle hunde elsker at have et sted i hjemmet der bare er “deres”.

Der findes mange forskellige typer og størrelser af hundekurve og hundesenge, så det er vigtigt at vælge den rigtige kurv til din hund. Og i denne artikel hjælper vi dig med netop dette, ved at give dig et overblik over de mange forskellige hundesenge og hundekurve på markedet, og til sidst har vi inkluderet en masse hjælpsom info omkring ting du skal være opmærksomme på ved køb af hundekurv mv.

God læselyst!

🥇 Vi anbefaler

1. Dogman Classy Memory foam

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
569,00 569,00 👉 Gå til butik

 

Hvis du er på udkig efter en komfortabel hundeseng af høj kvalitet, er Dogman Classy Memory Foam Hundeseng bestemt værd at overveje. Denne seng er fremstillet af førsteklasses materialer, hvilket sikrer, at din hund vil kunne nyde en god nattesøvn i mange år fremover.

Sengen har et aftageligt betræk, der nemt kan vaskes, samt en kerne af memoryskum, der giver masser af støtte og komfort.

Så hvis du leder efter en hundeseng i topklasse, der giver dit kæledyr uovertruffen komfort, så er Dogman Classy helt sikkert et godt valg!

Specifikationer

Producent: Dogman

Dogman Classy Memory Foam fås i følgende størrelser:

Small: 54 x 50 x 28 cm

Medium: 64 x 60 x 30 cm

Large: 74 x 70 x 32 cm

X-Large: 84 x 80 x 34 cm

Pros

 • Prisen
 • Vendbar pude
 • Fyldningen er lavet af genbrugsmateriale
 • Fås i mange størrelse

Cons

 • Fås kun i 2 farver

2. Trixie Harvey – Den populære donut hundeseng

 
 

i samarbejde med PriceRunner

 

Hvis du er på udkig efter en stilfuld og komfortabel hundeseng, er Trixie Harvey-hundesengen bestemt værd at overveje. Denne seng er lavet af materialer af høj kvalitet, hvilket sikrer, at dit kæledyr vil nyde en god nattesøvn i mange år fremover

Trixie Harvey hundesengen har et stilfuldt donut-design, som er ultra komfortabelt for din hund og vil se godt ud i ethvert hjem.

Takket være de anvendte materialer af høj kvalitet er denne seng meget holdbar og vil kunne holde til mange års brug. Så hvis du vil have en hundeseng, der både er stilfuld og komfortabel, er Trixie Harvey donutsengen er helt sikkert det rigtige valg for dig og din hund!

Specifikationer

Producent: Trixie

Fås i følgende størrelser:

Small: Ø 50 cm

Medium: Ø 60 cm

Large: Ø 70 cm

X-Large: Ø 80 cm

Pros

 • Vendbar pude
 • Stilfuldt donut-design
 • Det silkebløde materiale

Cons

 • Fås kun i 1 farve

3. Buddy hundeseng

 
 
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
449,00 449,00 👉 Gå til butik

 

Buddy hundesengen er en let, komfortabel, smuds- og vandafvisende hundeseng i slidstærkt nylon. Det er en yderst slidstærk og holdbar hundeseng med skridsikker bund. Hundekurven er udstyret med en dobbeltsidet indvendig pude med blød plys.

Den dobbeltsidede inderpude er blød og behagelig, hvilket gør den perfekt til at slappe af på for din hund. Den skridsikre bund sikrer at din hund og hundesengen ikke glider rundt på gulvet.

Buddy hundesengen fås i mange forskellige størrelser, så du kan finde den perfekte størrelse til din hund, hvad end du har en stor eller lille hund. Og takket være de slidstærke materialer, der er anvendt, vil denne seng helt sikkert holde i mange års brug

Så hvis du er på udkig efter en højkvalitets, komfortabel og holdbar hundeseng, er Buddy hundeseng helt sikkert det rigtige valg for dig!

Specifikationer

Producent: Dogman

Fås i følgende størrelser:

Small: 50 x 43 x 19 cm

Medium: 60 x 52 x 20 cm

Large: 70 x 60 x 21 cm

X-Large: 90 x 77 x 23 cm

Pros

 • Let og bærbar
 • Smuds- og vandafvisende
 • Skridsikker bund
 • Dobbeltsidet indvendig pude

Cons

 • Fås kun i 1 farve

4. MiaCara Nube (Smoke)

 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.885,00 1.885,00 👉 Gå til butik

 

MiaCara Nube hundeseng er en stilfuld, minimalistisk hundeseng, der er perfekt til ethvert hjem. Denne seng er lavet af materialer af høj kvalitet, hvilket sikrer, at din hund vil nyde en god nats søvn i mange år fremover.

Madrassen i MiaCara Nube hundesengen er fremstillet af Eco Tex-certificerede materialer, hvilket betyder, at den er skimmel- og bakteriebestandig. Dette gør MiaCara Nube hundesengen til et sundt valg for din hund, da den vil være med til at holde hundens pels sund. Madrassen er også tyk og støttende, hvilket gør den er perfekt til at slappe af på for din hund.

MiaCara Nube hundesengen fås i flere forskellige størrelser, så du kan finde den perfekte størrelse til din hund.

Så hvis du leder efter en stilfuld, minimalistisk hundeseng, der passer perfekt til ethvert hjem, er MiaCara Nube-hundesengen helt sikkert det rigtige valg for dig!

Specifikationer

Producent: MiaCara

Fås i følgende størrelser:

Small: 70 x 55 x 22 cm

Small / Medium: 80 x 65 x 22 cm

Medium: 91 x 71 x 26 cm

Large: 120 x 90 x 30 cm

Pros

 • Fremstillet af materialer af høj kvalitet
 • Øko Tex-certificeret madras
 • Tyk og støttende madras

Cons

 • Prisen er i den høje ende for en hundeseng

5. Hunter Astana

 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.089,00 1.089,00 👉 Gå til butik

 

Leder du efter en hundeseng i verdensklasse, der får din pelsede ven til at føle sig som en konge eller dronning? Kig ikke længere end Hunter Astana! Denne luksuriøse seng har en blød overflade på ydersiden og et ultrablødt plysmateriale på indersiden, hvilket sikrer, at din hund vil være komfortabel og hyggelig. 

Desuden kan puden i bunden vendes, og der er endda en lynlås, så du nemt kan vaske hele betrækket! Hunter Astana hundesofaen fås i desværre kun i to forskellige størrelser, nemlig small og medium. 

Så hvis du ikke har en stor hund, og er på udkig efter en luksuriøs hundeseng, der vil få din pelsede ven til at føle sig som kongelig, så er Hunter Astana er det perfekte valg for dig!

Specifikationer

Producent: Hunter

Fås i følgende størrelser:

Small: 60 x 45 x 25 cm

Medium: 80 x 60 cm x 30 cm

Pros

 • Plysmaterialet på indersiden
 • Vendbar pude i bunden
 • Lynlås på betrækket som gør vask af hundesengen nem

Cons

 • Fås kun i to størrelser

Udgåede hundeseng

Classic Lord hundeseng

Classic Lord er en enkel, men stilfuld hundeseng, der passer perfekt til ethvert hjem. Sengen er lavet af materialer af god kvalitet og er fyldt med ægte reelt fyldt, hvilket gør den yderst komfortabel for din pelsede ven og at den holder formen med tiden. Betrækket på sengen kan vaskes i maskine, og puden er vendbar. 

Alt i alt en rigtig fin hundeseng hvor du får meget for pengene. Men hvis du vil have en hundeseng i de bedste materialer som din hund virkelig vil elske, så bør du nok gå efter en i en lidt højere prisklasse, som f.eks. Dogman Classy Memory foam.

Specifikationer

Producent: Dogman

Fås i følgende størrelser:

Small: 47 x 37 x 17 cm

Medium: 61 x 48 x 18 cm

Large: 75 x 58 x 19 cm

Pros

 • Lavet af 100% ægte rattanflet
 • Vandafvisende og let at rengøre pude
 • Tyk og støttende pude

Cons

 • Ikke alle der vil bryde sig om udseendet

Cloud7 Hundeseng

Denne luksuriøse hundeseng er en perfekt kombination af en kurv og en seng, ideel til hunde, der kan lide at krølle sig sammen. 

Kurven er lavet af naturligt søgræs, som er blødt og kan formes efter din hunds krop. Det indre liggeområde er ultrakomfortabelt og har en blød pude, der kan vaskes i maskine. Denne hundeseng er også nem at rengøre – du skal blot tørre kurven af med koldt vand og lade den tørre. 

Når det gælder kvalitetssenge til hunde, er Cloud7 hundesengen deroppe med de bedste. Hvis du vil have en hundekurv der tager sig godt ud i din boligindretning og som samtidig er behagelig for din bedste ven, så går du ikke galt i byen med denne hundekurv.

Specifikationer

Producent: Cloud7

Materiale: Bomuldsbetræk, polyester fyld og kurv i naturligt søgræs

Fås i følgende størrelser:

Lille: 45 x 35 x 17 cm

Medium: 60 x 45 x 24 cm

Stor: 80 x 55 x 26 cm

Pros

 • Fremstillet af naturlige materialer
 • Blød og formbar kurv
 • Pude der kan vaskes i maskine
 • Let at rengøre

Cons

 • Prisen

Luksus rattan hundekurv

Denne luksuriøse rattan hundekurv er perfekt til hunde, der kan lide at putte sig sammen. Kurven er lavet af 100% ægte rattan flet, og har ingen skarpe kanter som din hund kan komme til skade på. 

Puden er vandafvisende og nem at rengøre, da dens betræk kan maskinvaskes ved 30 grader. Hynden er også tyk og støttende, hvilket gør den perfekt til at slappe af på for din hund. Rattanvævet er i en flot beige/brun farve, og kurven er velegnet til både hunde og katte.

Så hvis du leder efter en stilfuld, luksuriøs hundekurv, der passer perfekt til ethvert hjem, er dette muligvis hundekurven for dig!

Specifikationer

Producent: Happy House

Materiale: Rattan flet

Tilgængelig i følgende størrelser:

Lille: 51 x 46 x 24 cm

Medium: 64 x 55 x 27 cm

Large: 74 x 65 x 29 cm

Pros

 • Lavet af 100% ægte rattanflet
 • Vandafvisende og let at rengøre pude
 • Tyk og støttende pude

Cons

 • Ikke alle der vil bryde sig om udseendet

Ting du skal overveje ved køb af hundeseng/hundekurv

Der er en del overvejelser du bør gøre dig, før du går ud og anskaffer dig en seng/kurv til din hund. 

Størrelsen

Den første ting, du skal overveje, når du vælger en hundekurv, er størrelsen på din hund. Sørg for at måle din hund, inden du køber en kurv, så du sikrer dig, at den er stor nok til, at den kan ligge behageligt ned i den.

Materiale

En anden ting at overveje er den type materiale, som kurven er lavet af. Nogle kurve er lavet af flet eller andre naturmaterialer, mens andre er lavet af plastik eller metal. Kurve af flet har tendens til at være mere åndbare, hvilket gør dem ideelle til varme sommerdage. Men kurve af plast eller metal kan være lettere at rengøre.

Placeringen

Derudover skal du tænke på hvor du vil bruge kurven. Hvis du har planer om at bruge den indendørs, skal du måske vælge en kurv med blødere sider, så den ikke ridser dine gulve. Men hvis du skal bruge den udendørs, er en kraftigere kurv et bedre valg.

Opmåling og returret

Endvidere kan det være en god idé, at måle om der nu også er plads til den hundekurv du har fundet, det sted i stuen, soveværelset, eller hvorhen du har planer om at den skal stå. I forlængelse af netop det, er det også godt at holde for øje hvordan returretten er hos den forhandler hvor du vælger at købe din hundeseng.

Hvor stor skal en hundekurv være?

Der er ikke noget entydigt svar på spørgsmålet om, hvor stor en hundeseng skal være. Det afhænger i virkeligheden af din hunds størrelse og af, hvilken type seng du vælger. Nogle senge, såsom Dogman Classy Memory Foam, er specielt designet til større hunde, mens andre, såsom Classic Lord, er velegnet til alle størrelser.

Som en generel tommelfingerregel bør du vælge en seng, der er stor nok til, at din hund kan ligge behageligt i den uden at være for trang. Derudover skal du selvfølgelig også sikre dig, at der er plads til den hundekurv eller hundeseng som du har tænkt dig at købe, der hvor du vil have den skal stå i din bolig.

Hvorfor købe en hundeseng?

Der findes en række gode grunde til, at købe en hundeseng. Nogle af de mest almindelige grunde er bl.a:

 • Det kan være ubehageligt for en hund at sove på det hårde gulv i nogle boliger, og en hundeseng kan give hunden lidt ekstra komfort og støtte.
 • En hundeseng kan hjælpe med at holde din hundvarm om vinteren og kølig om sommeren.
 • En hundeseng kan give din hund en følelse af tryghed og tilhørsforhold.
 • En hundeseng kan hjælpe med at holde dit hus rent ved at give din hund et sted at sove i.

Hvor skal hundekurven placeres?

Der er ikke noget entydigt svar på hvor man bør placere sin hundekurv. Nogle hundeejere placerer deres hundekurv i hjørnet af et rum, mens andre vælger at placere den i nærheden af deres seng eller et andet sted, hvor hunden kan være tæt på familien når den sover.

Nogle kæledyrsejere finder, at det at placere kurven nær et vindue giver hunden mulighed for at se ud og få frisk luft, mens andre foretrækker at have kurven i et mørkt, roligt hjørne af rummet. I sidste ende er det op til den enkelte at beslutte, hvad der fungerer bedst for ham/hende og hans/hendes hund og dennes temperament.

Hvordan vasker man en hundeseng?

Den bedste måde at vaske en hundeseng på er først at fjerne eventuelle aftagelige betræk og derefter vaske det i henhold til producentens anvisninger. Når betrækkene er vasket, kan du enten rengøre selve sengen med en mild sæbe- og vandopløsning, eller du kan putte den i vaskemaskinen på et skånsomt program. 

Hvis du kommer den i vaskemaskinen, skal du sørge for at bruge et mildt vaskemiddel og undgå at bruge blødgøringsmidler, da de kan irritere din hunds hud. Når sengen er ren, bør du lade den lufttørre helt, før du lader din hund bruge den igen.

Hundekurv til hvalp

Hvis du skal købe en hundekurv til en hvalp, bør du overveje kurvens størrelse, hvilken type materialer der er brugt til at lave kurven, og hvor let den er at rengøre.

Kurvens størrelse er vigtig, fordi din hvalp vil vokse ind i den. Hvis du køber en for lille kurv, vil din hvalp vokse ud af den meget hurtigt og blive utilpas. Det er derfor en fordel, at sikre sig at ens hvalp også kan være i den hundeseng man køber til den, når den engang er fuldt udvokset.

Det er også vigtigt, hvilke materialer der er brugt til at lave kurven. Kurve lavet af naturmaterialer som f.eks. flet eller pil er mere behagelige for hvalpe end kurve lavet af syntetiske materialer. Og endelig skal du overveje, hvor let det er at rengøre kurven.

Hundekurv til ældre senior hunde

Efterhånden som din hund bliver ældre, kan den have svært ved at komme ind og ud af en traditionel hundekurv. En forhøjet hundeseng kan være med til at gøre livet lettere for din ældre hund ved at give den et sted at sove, der er tættere på jorden.

FAQ

Hvilken hundekurv er den bedste?

Der findes ikke én “bedste” hundekurv, da hver hund har forskellige behov. Nogle af de bedste og mest populære hundekurve på markedet omfatter dog følgende:

Hvilken hundekurv skal man vælge?

Hvis du er på udkig efter en traditionel hundekurv, så er Dogman Classy Memory Foam Hundeseng en god mulighed. Men hvis du er på udkig efter en mere moderne hundeseng, så er Trixie Harvey (donutseng) måske mere noget for dig. Hvis du vil have en lidt mere luksuriøs hundekurv i flettet rattan så er “Luksus Rattan hundekurv” fra Happy House et oplagt valg.

Psssst. – Hvis du også er på udkig efter en seng til dig selv, altså en “menneskeseng”, så tag et kig på vores søster-site sengeunivers.dk hvor vi har en masse guides og viden omkring alt indenfor senge og søvn 🙂

4.7/5 - (18 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...