Hundeforsikring → De 9 bedste og billigste (2024)

Hundeforsikring → De 9 bedste og billigste (2024)

Som hundeejere er det vores ansvar, at sørge for vores firbenede venner altid er sunde og raske. Med den rette hundeforsikring kan du som hundeejer opnå ro i sindet og vide, at du og din hund er forberedte hvis uheldet skulle være ude.

Men med så mange muligheder på markedet kan det være lidt en jungle at finde rundt i. Hvilken er den bedste og billigste? Hvilken dækning har jeg brug for? Og hvad betyder de forskellige forsikringsudtryk såsom “forsikringspræmie” og “selvrisiko” egentlig?

I denne artikel giver vi dig svar på alt du behøver vide, for at kunne træffe et informeret valg af hundeforsikring. Vi har gennemgået det danske marked for hundeforsikringer, og giver dig i denne artikel et komplet overblik over de bedste og billigste hundeforsikringer samt svar på spørgsmål om hundeforsikringer.

Samlet overblik over de bedste og billigste hundeforsikringer i 2023

1
download

TJM forsikring

Bedst i test ved Forbrugerrådet Tænk i September 2022

Trustpilot score: 4.7

Fra 102 kr. pr. måned

2
hundeforsikring-100

Dyrekassen Danmark

Sammensæt selv din egen hundeforsikring

Trustpilot score: 4.8

Fra 145 kr. pr. måned

3
download (1)

If Skadeforsikring

Til dig der kan nøjes med ansvarsforsikring

Trustpilot score: 4.4

Fra 35 kr. pr. måned *Kun ansvarsforsikring

0x0 (1)

Gjensidige forsikring

Hundeforsikring med fri adgang til online dyrlæge

Trustpilot score: 4.4

Fra 61 kr. pr. måned *Kun ansvarsforsikring

DK-NO_Agria-logo_RGB.58fad545e2c12eece822422ef298ed61 (1)

Agria Dyreforsikring

Forsikringsselskab specialiseret i dyreforsikringer

Trustpilot score: 2.9

Fra 162 kr. pr. måned

a8bbb399629629fc_org

Tryg

Tegn din hundeforsikring hos Danmarks største forsikringsselskab

Trustpilot score: 3.9

Fra 165 kr. pr. måned

download (2)

Topdanmark

God dækning til fast lav pris

Trustpilot score: 4.2

Fra 43 kr. pr. måned *Kun ansvarsforsikring

db8f5278-8eed-484e-9b4c-39071eb9b2d9 (1)

Alm. brand

Ansvarsforsikring med 0,- i selvrisiko

Trustpilot score: 3.9

Fra 40 kr. pr. måned *Kun ansvarsforsikring

social (1) (1)

Codan

Få op til 15% samlerabat på dine forsikringer

Trustpilot score: 4.1

Pris oplyses ikke online

Sådan har vi udvalgt de bedste hundeforsikringer

I vores kortlægning af de bedste og billigste hundeforsikringer, har vi undersøgt et bredt udvalg af forsikringsselskaber og deres tilbud.

Først og fremmest har vi kigget på priserne, da det selvfølgelig er en afgørende faktor for langt de fleste hundeejere. Derudover har vi undersøgt dækningsvilkårene, for at sikre os at de tilbyder den nødvendige dækning ved skade på andres ejendom samt dyrlægeregninger ved sygdom og ulykker. Yderligere har vi lagt vægt på selskabernes Trustpilot score for at få en idé om kundetilfredsheden hos de forskellige selskaber. Sidst, men ikke mindst, har vi også undersøgt hvordan selskaberne omtales i diverse facebook grupper for hundeejere samt hundeforums, for at få en endnu bedre idé om kundetilfredsheden hos de forskellige forsikringsselskaber.

På denne måde har vi kunnet sammenligne og vurdere forsikringerne og udvælge de bedste og billigste muligheder til dig som læser.

Sådan vælger du den bedste og billigste hundeforsikring

At udvælge den bedste hundeforsikring kan være en overvældende opgave, da der er et hav af forsikringsselskaber at vælge mellem.

For at sikre, at du får den bedste dækning til den bedste pris er det vigtigt at du undersøger de forskellige selskabers priser og dækninger grundigt før du foretager dit endelige valg. I den forbindelse er der særligt to begreber du skal kende til og være opmærksomme på, for at kunne foretage en sammenligning på det mest oplyste grundlag.

Nemlig “selvrisiko” og “sum”.

Selvrisiko

Forsikringens “selvrisiko” er, som ved andre forsikringer, det beløb du selv skal stå for at afholde ved ulykker og sygdom hos din hund. Hos de fleste forsikringsselskaber er dette et bestemt beløb (Typisk op til 2.000-3.000 kr. per regning) – Mens andre opererer med en variabel selvrisiko, som er en procentsats af den samlede regning. Dette vil typisk være mellem 10 og 20%.

Typisk vil der desuden være en “selvrisikoperiode”. Er denne f.eks. på 180 dage, betyder det at du kun skal betale din selvrisiko 1 gang, og hvis din hund skal til dyrlægen igen indenfor de 180 dage efter du har betalt selvrisikoen, så skal du ikke betale denne en gang til inden for denne periode.

Se evt. nedenstående eksempler:

SelvrisikoDyrlægeregningDin forsikring betalerDu betaler
1.500 kr.23.500 kr.22.000 kr.1.500 kr.
10%23.500 kr.21.150 kr.2.350 kr.
0 kr.23.500 kr.23.500 kr.0 kr.

Sum/maksimumdækning

Forsikringens “sum” er det maksimumbeløb som hundeforsikringen dækker op til pr. år. Er dette beløb f.eks. 25.000 kr. så dækker forsikringen op til 25.000 kr. af en dyrelægeregning.

Dette beløb skal du selvfølgelig være opmærksom på, så du sikrer dig at du er dækket ind efter netop dine økonomiske behov. Hvis du vælger en høj sum kan du have ekstra ro i maven, da du kan vide dig sikker på, at din forsikring dækker hele dyrlægeregningen, selv i tilfælde af at denne skulle være meget høj (Typisk dækker forsikringsselskaber op til 50.000 kr.)

Dækningsvilkår

Udover at være opmærksom på forsikringens selvrisiko og sum skal du selvfølgelig også være opmærksom på forsikringens dækningsvilkår og betingelser.

Disse har forsikringsselskaberne typisk i en PDF, og vi vil anbefale at du altid læser den igennem før du tegner forsikring hos et givent forsikringsselskab. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser når uheldet er ude og du har brug for din hundeforsikring.

Dette gælder især hvis du udover ansvarsforsikring også vil tegne en sygeforsikring til din hund. Her er der nemlig ofte stor forskel på præcis hvilke behandlingsudgifter de forskellige selskabers dækker hver især. I nogle sygeforsikringer vil tandbehandling f.eks. være inkluderet som standard, mens det i andre ikke er inkluderet. Det samme gælder f.eks. også for udgifter til genoptræningsforløb.

Selskabets ry

Noget andet du bør være opmærksom på når du udvælger forsikringsselskab til din hundeforsikring er selskabets ry, især blandt andre hundeejere. Dette kan du f.eks. gøre ved at tjekke selskabets Trustpilot ud og se den generelle tendens i anmeldelserne. Du kan også spørge til råds i diverse Facebook grupper for hundeejere og andre hundeforums.

Nogle forsikringsselskaber kan nemlig have et dårligt ry ifm. udbetaling af forsikringspenge når uheldet er ude for dig og din hund. Derfor vil du selvfølgelig gerne undgå, at vælge et forsikringsselskab med et sådant ry, så du ikke skal kæmpe for at få forsikringspengene udbetalt når du får brug for dem.

Sammenligning af hundeforsikringer før du tegner en

Når du skal vælge forsikringsselskab til din hundeforsikring er det en rigtig god idé at sammenligne tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber side om side.

For at undgå og skulle bruge en masse tid på selv at gøre dette manuelt kan du med fordel, udover at researche test-artikler som denne, benytte dig af en sammenligningsplatform såsom findforsikring.dk.

Her kan du sammenligne priser og dækningsvilkår fra flere forsikringsselskaber og indhente personlige tilbud, så du kan sammenligne tilbuddene fra selskaberne side om side.

Når du har indhentet tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber er det vigtigt at gennemgå betingelserne/dækningsvilkårene grundigt og holde øje med selvrisikoen og summen. Der kan nemlig være små detaljer der adskiller de forskellige selskabers dækning fra hinanden, som kan få stor betydning den dag du står med en stor dyrlægeregning og har brug for din hundeforsikring.

Hundeforsikring dækning – Hvad dækker en hundeforsikring?

Hvad en hundeforsikring dækker afhænger af hvilken type af hundeforsikring din hund er dækket ind under. Overordnet set er findes der tre typer af hundeforsikringer. Hvad disse tre hver især helt konkret dækker, kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab men hvad de typisk dækker kan du læse mere om herunder.

Ansvarsforsikring

Ansvarsforsikringen er den lovpligtige hundeforsikring. Den dækker de skader din hund måtte forvolde på andre mennesker og deres ejendomme. Det kunne eksempelvis være scenarier såsom:
  • Skader på møbler eller andet inventar når du har din hund med i byen
  • Hospitalsudgifter for personer din hund har skadet
  • Dødsfald eller invaliditet forårsaget af din hund
  • Skader på andres biler
  • Skader på andre hunde/dyr
  • Erstatningskrav mod dig som ejer, hvis din hund skader andre dyr eller personer mens den er i træning (Vil typisk kun være dækket ind under en “Udvidet ansvarsforsikring”)
Bemærk at ikke nødvendigvis alle forsikringsselskaber dækker ovenstående scenarier under en hunde ansvarsforsikring, men i langt de fleste tilfælde vil ovenstående være dækket af en ansvarsforsikring. Sørg altid for at læs forsikringsbetingelserne grundigt igennem og se efter om der er nævnt specifikke ting som den givne forsikring ikke dækker. Derudover er det også vigtigt at holde for øje, at en ansvarsforsikring altså ikke dækker skader din hund forvolder på dine egne ejendele.

Syge- og ulykkeforsikring

En syge-og ulykkeforsikring, i nogle tilfælde også blot kaldet “sygeforsikring” dækker de udgifter du måtte have i tilfælde af, at din hund bliver syg eller kommer til skade i en ulykke. Det kunne for eksempel være udgifter såsom:
  • Behandling af kroniske sygdomme som diabetes eller kræft
  • Udgifter til medicin
  • Kostbare operationer, såsom brækket ben eller fjernelse af tumor
  • Diagnostiske undersøgelser, såsom røntgen eller MR-scanninger.
  • Genoptræning
  • Tandbehandling
Ligesom med ansvarsforsikringen er det ikke nødvendgvis at en sygeforsikring hos alle forsikringsselskaber dækker præcis ovenstående udgifter. Sørg altid for at læse forsikringsvilkårene nøje igennem for at få præcise oplysninger om hvad en given forsikring dækker.

Livsforsikring

En livsforsikring dækker købesummen af din hund i tilfælde af, at din hund dør eller må aflives grundet sygdom eller anden ulykke. Dog dækker en livsforsikring typisk ikke, hvis din hund må aflives grundet adfærdsmæssige vanskeligheder eller hvis den har skambidt et andet menneske.

Er hundeforsikring lovpligtig?

Det er lovpligtigt, at have tegnet en ansvarsforsikring på din hund mens syge- og ulykkesforsikring samt livsforsikring ikke er lovpligtig. Dog vil anbefalingen herfra altid være, at du, udover en ansvarsforsikring, også sørger for at tegne en syge- og ulykkesforsikring på din hund. På den måde kan du have ro i maven og undgå en dag at stå i en situation hvor du skal vælge mellem om du vil betale huslejen eller redde din bedste vens liv.

Hvad koster en hundeforsikring?

Prisen på en hundeforsikring afhænger af flere faktorer, og der findes derfor ikke et entydigt svar på hvad en hundeforsikring koster. Faktorer der er med til at afgøre prisen på en hundeforsikring for dig og din hund er bl.a.:
  • Hundens alder
  • Hundens race
  • Hundens køn
  • Med/uden sygeforsikring
  • Med/uden livsforsikring
  • Selvrisiko beløb
  • Sum/maksimumsbeløb
Når det er sagt koster en ansvarsforsikring alene typisk mellem 30 kr. og 50 kr. pr. måned. En ansvarsforsikring og en sygeforsikring koster typisk fra 120 kr. og op til 300 kr. pr. måned hvor det især er selvrisikoen og maksimumsbeløbet der afgør hvor i dette spænd din pris vil ligge. Hvis du vælger at tilkøbe en livsforsikring koster det i de fleste tilfælde kun meget lidt ekstra.

Hundeforsikring uden selvrisiko

Hvis du ønsker at dække dig selv og din hund ind så godt som overhovedet muligt, så kan du med fordel vælge en hundeforsikring uden selvrisiko. I vores research af markedet for hundeforsikringer er vi dog ikke stødt på sygeforsikringer med 0 kr. i selvrisiko, og det er altså derfor kun muligt at tegne en ansvarsforsikring på din hund med uden selvrisiko. Dette kan du eksempelvis gøre hos if forsikring.

I forhold til sygeforsikring er vi dog stødt på forsikringsselskaber der tilbyder hunde sygeforsikringer med en selvrisiko på helt ned under 800 kr. Og husk på, at du kun skal betale denne selvrisiko én gang indenfor selvrisikoperioden som typisk er på mellem 120 og 180 dage, selvom din hund skal modtage behandling hos dyrlægen af flere omgange indenfor denne periode.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om hundeforsikring

Hvis du vil overholde loven så skal du tegne den type af hundeforsikring der hedder en “ansvarsforsikring”, som dækker hvis din hund forvolder skade på andre mennesker eller deres ejendele.

Der findes ikke et entydigt svar på dette spørgsmål da det afhænger af dine og din hunds behov.

Forsikringsselskabet TJM forsikrings hundeforsikring blev i september 2022 kåret som “bedst i test” af Forbrugerrådet Tænk og er derfor formentlig den bedste hundeforsikring for de fleste hundeejere.

For langt de fleste er det en god idé at både vælge ansvarsforsikring og sygeforsikring til din hund, ansvarsforsikringen er lovpligtig men sygeforsikringen sørger for at dække dyre dyrlægeregninger hvis uheldet er ude.

Forsikringspræmie er et begreb som dækker over det beløb du som forsikringstager betaler for at have en forsikring hos et forsikringsselskab.

Selvrisiko er det beløb som du selv skal dække i tilfælde af, at du får brug for din forsikring.

Indenfor hundeforsikringer ligger dette beløb typisk på mellem 800 kr. og 2.500 kr. hvis du har et fast selvrisikobeløb. Nogle forsikringsselskaber opererer også med variabel selvrisiko som typisk ligger på mellem 10% og 20%, hvilket vil sige at du selv skal afholde den 10%-20% af den endelige dyrlægeregninger.

Enkelte forsikringsselskaber opererer også med en model hvor man både har et fast selvrisikobeløb og et variabelt selvrisikobeløb på én forsikring.

Den lovpligtige hundeforsikring, ansvarsforsikringen, skal ifølge loven tegnes senest når hunden fylder 4 måneder.

Dog er det en god idé at tegne en ansvarsforsikring på din hvalp så snart du henter den, i tilfælde af at uheldet er ude inden den er fyldt 4 måneder.

Størstedelen af hundeforsikringer dækker ikke tandbehandlinger. Dette vil typisk være et tilkøb, eller kræve at du har den “største” sygeforsikring pakke til din hund hos dit forsikringsselskab.

Er du i tvivl om, om et forsikringstilbud du har modtaget omfatter tandbehandling kan du finde svar på om dette er tilfældet eller ej i forsikringsbetingelserne.

En ansvarsforsikring til hund dækker den skade, som din hund måtte forvolde på andre mennesker og/eller deres ejendele. Det kan f.eks. være hvis din hund bider et andet menneske.

En sygeforsikring til hund dækker dyrlægeregninger i tilfælde af, at din hund har brug for behandlinger som følge af sygdom eller anden ulykke. Visse sygeforsikringer dækker også udgifter til genoptræningsforløb og tandbehandlinger.

Konklusion

Der er mange forsikringsselskaber at vælge mellem når du skal tegne en forsikring på din hund. Efter at have læst denne artikel håber vi du føler dig godt klædt på, til at gå ud og tegne den bedste og billigste hundeforsikring til din hund. Som nævnt flere gange i løbet af artiklen anbefaler vi, at du bruger findforsikring.dk til at indhente et personligt tilbud på en hundeforsikring til dig og din hund. Hvis du mener der er emner indenfor hundeforsikring som denne artikel ikke dækker er du mere end velkommen til at række ud til os på hej@hunde-eksperten.dk.

Kilder

Forsikringsselskabernes egne hjemmesider:

https://tryg.dk/hundeforsikring

https://tjm-forsikring.dk/hundeforsikring

https://www.if.dk/privat/forsikringer/hundeforsikring

https://dyrekassen.dk/hundeforsikring/forsikringer

https://www.agria.dk/hund/hundeforsikring/

https://www.alka.dk/hundeforsikring

https://www.almbrand.dk/produkter/familie-og-fritid/hundeforsikring/

https://www.codan.dk/privat/forsikringer/hundeforsikring

https://www.gjensidige.dk/dyreforsikring/hundeforsikring

https://www.topdanmark.dk/forsikringer/hundeforsikring/


Forbrugerrådet Tænk’s test fra september 2022 af hundeforsikringer i Danmark – https://taenk.dk/test/hundeforsikringer

4.8/5 - (15 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...