Hundesko | Se de 5 bedste i test (2023)

Hundesko | Se de 5 bedste i test (2023)

Når det drejer sig om vores kære firbenede venner, vil vi gerne sikre, at de altid har det godt og sikkert, uanset hvad. Derfor er mange hundeejere begyndt at overveje hundesko til deres hunde, da det er en glimrende måde at beskytte hundens poter mod kulde, sne og andre barske elementer i naturen på.

Du er højst sandsynligt landet på denne side, da du er i netop denne kategori. For at gøre dit liv en smule lettere har vi lavet denne oversigt hvor vi har udvalgt de 5 hundesko på markedet, som vi mener er de bedste. Vi har udvalgt disse ud fra en række forskellige faktorer, herunder pasform, komfort, holdbarhed og beskyttelsesevne. Derudover har vi også kigget på andre hundeejeres mening om skoene på bl.a. TrustPilot og i Facebook grupper for hundeejere.

Så læs videre og bliv klogere på hvilke hundesko du bør vælge til din bedste ven!

🥇 Vores favorit

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
159,00 159,00 👉 Gå til butik

Hvis du leder efter et par gode hundesko, der kan beskytte din hvalps poter mod kulde og sne, så er Trixie Walker Active et godt valg. Disse sko er fremstillet med en skridsikker TPR-gummisål, og en overdel i åndbart netmateriale. Din hund vil altså kunne stå solidt fast på alle underlag samtidig med at dens poter kan ånde og undgå at overophede. Skoene har også en refleksstribe, der hjælper med at holde din hund synlig under gåturene om aftenen. Og hvis din hund tilfældigvis har skader eller sår på poterne, kan disse sko hjælpe med at fremme helingen.

Producent: Trixie

Materiale: Gummi

Pros

 • Nemme at give hunden på
 • Refleksstribe
 • Skridsikker sål

Cons

 • Ikke velegnet til indendørs brug
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
89,00 89,00 👉 Gå til butik

Hvis du leder efter en stilfuld og holdbar måde at beskytte din hunds poter på, er disse hundestøvler fra Trixie et godt valg. Overdelen i polyester er hårdfør og langtidsholdbar, mens vinylsålen giver et pålideligt greb og modstår slitage. Desuden gør den smarte burrem skoene nemme at tilpasse og sætte på din hunds poter, selv hvis du har en hund der ikke er så glad for at sidde/stå stille. Derudover reducerer denne hundesko også risikoen for infektion i din hunds poter.

Producent: Trixie

Materiale: Polyester

Pros

 • Reducer risiko for infektion
 • Kan nemt tilpasses alle hundepoter
 • Lavet af slidstærke materialer

Cons

 • Ikke velgnet til hårde underflader, her er Trixie Walker Active et bedre valg
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
79,00 79,00 👉 Gå til butik

Hvis du leder efter et godt sæt hundesko (hundesokker), der holder din hund sikker indendørs, er disse skridsikre hundesokker fra Trixie et godt valg. De har en skridsikker gummibelægning i bunden, hvilket forhindrer din hund i at glide og skade sig selv. De er specielt gode til ældre hunde, beskytter mod sår og kan afhjælpe problemer med pote slikkeri.

Producent: Trixie

Materiale: Bomuld

Pros

 • Skridsikker gummi belægning
 • Beskytter mod sår
 • Kvalitetsmaterialer

Cons

 • Kun til indendørs brug
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
159,00 159,00 👉 Gå til butik

Leder du efter en god måde at holde din hvalps poter varme og beskyttede på om vinteren? Så er disse lækre hundsko i flexibel silkone måske de rette for dig og din hund! Som nævnt er de lavet af blødt, fleksibelt silikone, er nemme at tage af og på, samt har en smart velcro lukke funktion.

Desuden kommer de i en pakke med fire, så du får altså 2 par hundesko med hvis du vælger disse. Sidst, men ikke mindst, er de også rigtig lette at rengøre, hvilket kan være en stor fordel når din hund har været ude og jappe rundt i en blanding af smattet frostsne og mudder om vinteren.

Producent: Ikke oplyst

Materiale: Silikone

Pros

 • Pakken indeholder 2 par sko
 • Lette at rengøre

Cons

 • Ikke velegnet til hårde underlag

Hvis du er på udkig efter en let, tynd og fleksibel hundesko, er disse hundesko i naturgummi fra PAWZ et oplagt valg. De er fremstillet af 100 % naturgummi og har en rigtig god pasform. Samtidig generer de ikke hundens bevægelser som andre tungere hundesko kan gøre.

Da denne hundesko betragtes som en “engangssko” er der hele 6 par sko med i pakken. Selvom det er en engangssko, kan de dog oftest godt bruges flere end en gang, men du bør nok forvente at de slides hurtigere end andre hundesko, der ikke er engangssko.

Producent: PAWZ

Materiale: Naturgummi

Pros

 • Generer hundens bevægelser mindre end andre hundesko
 • God pasform
 • Lavet i miljøvenligt materiale

Cons

 • Er en engangssko

Hvad er hundesko?

Hundesko er en type fodtøj, der er specielt designet til hunde. De er ofte fremstillet af materialer som gummi eller neopren og hjælper med at beskytte hundens poter mod barske vejrforhold eller overflader. Hundesko kan også bruges til at give ekstra trækkraft på glatte underlag.

Sådan vælger du de bedste hundesko til din hund

Der er et par ting, du bør have med i dine overvejelser, når du skal vælge de bedste hundesko til din netop hund. Det første er typen af hundesko. Der findes flere forskellige typer, men oftest finder du almindelige hundesko, hundestøvler og hundesokker.

Hundestøvler er ideelle til koldere vejr eller barskt terræn, hundesko er gode til almindelig brug både indendørs og udendørs, mens hundesokker primært er velegnet til indendørs brug.

Efter du har indsnævret hvilken type af hundesko, der er den rette for din hund, er det næste du bør overveje størrelsen. Du skal sikre dig, at de sko du vælger passer godt på din hunds poter og hverken er for stramme eller for løse. Hvis ikke du er sikker på hvordan du finder ud af hvilken størrelse din hund har brug for, så har vi herunder lavet et afsnit dedikeret til netop dette emne.

Det tredje du bør overveje er, lidt i flæng med første overvejelse vedrørende skotype, er om du er på udkig efter hundesko til indendørs eller udendørs brug. Indendørssko har typisk en skridsikker sål, som er med til at forhindre din hund i at glide på glatte overflader, mens hundesko til udendørs brug, typisk har en bedre slidbane for at give bedre greb på våde eller isglatte overflader.

Der findes naturligvis også sko, der kan bruges både indendørs og udendørs. Men hvis du ved, at din hund kun skal bruge skoene indendørs eller udendørs, vil vi anbefale at du vælger et par som er specifikt lavet til det pågældende brugsscenarie.

Hvordan finder jeg min hunds skostørrelse?

Hvis du aldrig har købt hundesko til din hund før, kan det virke som en overvældende opgave at skulle finde ud af hvilken størrelse, der er den rette til din hund.

Men det er vigtigt at du vælger den rigtige størrelse til din hund, for at sikre dens komfort og sikkerhed. Faktisk er det slet ikke så svært at finde den rette “skostørrelse” til din hund, hvis blot du følger nedenstående tre trin:

 1. Få din hund til at stå/sidde/ligge stille.
 2. Sæt hundens pote på et stykke papir, og sørg for at den holdes i ro.
 3. Tegn med en kuglepen eller blyant rundt om din hunds pote helt udenom neglespidserne (Meget vigtigt!)
 4. Ud fra tegningen du netop har lavet kan du nu let måle længden og bredden af din hunds poter.
 5. Følg størrelsesguiden fra producenten og vælg størrelsen ud fra målene angivet i denne.
 6. Voilá! Du har nu fundet den helt rette skostørrelse til din hund.

Sådan sætter du hundesko på din hund

Det kan virke lidt skræmmende når du skal give din hund sko på for første gang, men med lidt øvelse bliver det hurtigt nemt, og noget du slet ikke tænker over hvordan du gør. Herunder har vi lavet en kort step-by-step guide som du kan følge første gang du skal give din hund sko på.

 1. Sørg først og fremmest for, at skoene har den rigtige størrelse til din hunds poter.
 2. Placer skoen foran din hunds pote, og løft forsigtigt poten op for at sætte den i skoen.
 3. Juster skoen, så den passer godt rundt om din hunds pote, og sørg for, at alle fire poter er i skoen.
 4. Hvis det er nødvendigt kan du binde snørebåndene rundt om din hunds ankel for at holde skoen på plads.

Se evt. også denne videoen herunder:

Konklusion

Som du kan se ud fra vores liste, findes der et par forskellige typer hundesko på markedet. Det er vigtigt at vælge den rigtige type til dig og din hunds specifikke behov. Vi har også givet dig en nem guide til, hvordan du måler din hunds pote størrelse, så du kan finde den rigtige størrelse til din hund. Og til sidst har vi inkluderet en trin-for-trin-guide til, hvordan du giver din hund hans/hendes sko på, for første gang. Så hvad venter du på? Gå ind og bestil et par hundesko til din firbenede ven i dag!

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om hundesko

Hvilke hundesko er de bedste?

Der er ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål, da den bedste type hundesko varierer alt efter din hunds specifikke behov. Vi har dog lavet en liste over fem sko, som klarer sig godt i tests, og får god feedback fra andre hundeejere.

Hvilke hundesko skal jeg vælge?

Du skal vælge de hundesko som passer bedst til dig og din hunds specifikke behov. Typisk kan du overveje om det skal være til indendørs eller udendørs brug og vælge ud fra dette. Derudover er det vigtigt, at du vælger et par sko i den rigtige størrelse som passer til din hunds poter.

5/5 - (1 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...