Bedste loppemiddel til hund 2024 | Komplet købsguide

Bedste loppemiddel til hund 2024 | Komplet købsguide

Ikke alene klør det og er irriterende for din hund, hvis den er blevet ramt af et loppeangreb, men samtidig kan det også være farligt, hvis ikke angrebet behandles. Men hvordan kommer man bedst muligt af med lopperne på sin hund? Svaret er selvfølgelig et effektivt loppemiddel.

Men hvilket loppemiddel til hund er bedst? Der findes en række forskellige muligheder, men de virker ikke alle på samme måde. Nogle loppemidler virker hurtigere end andre, men dræber ikke loppelarver- og æg, mens andre virker langsommere men til gengæld også forebygger nye angreb.

Her er vores liste over de bedste loppemidler til hunde baseret på dyrelægeanbefalinger, forskning og anmeldelser fra andre hundeejere.

Samlet overblik over det bedste loppemiddel til hund

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
265,00 265,00 👉 Gå til butik

Effektivt loppemiddel til din hund

Frontline Combo Vet er et effektivt middel til bekæmpelse af lopper, flåter og lus på hunde. Det indeholder fipronil som dræber lopperne og (S)-methopren, der dræber loppernes æg og larver. Yderligere beskytter det mod nye loppeangreb i op til 8 uger efter indtagelse, og kan endda bruges på drægtige og diegivende hunde. Det virker allerede inden for 12-48 timer og påføres med pipette i nakken af din hund, så den ikke kan slikke på det.

Pros

 • Effektivt middel til at dræbe lopper, flåter og lus på din hund
 • Dræber også eventuelle æg og larver fra lopperne i din hunds pels
 • Forebygger nye loppeangreb i op til 8 uger

Cons

 • Ingen

Tablet til hurtig bekæmpelse af voksne lopper

Hvis du leder efter en hurtig og effektiv måde, at slippe af med voksne lopper på, er Capstar Vet det perfekte produkt til dig og din hund. Capstar Vet er en tablet som din hund indtager, hvorefter effekten allerede kan ses inden for 15-30 minutter. Typisk ses en effektivitet på mellem 95% og 100% i løbet af de første 6 timer. Fuld effekt er opnået inden for blot 24 timer. Der er ingen langtidsvirkning ved midlet.

Det anbefales at følge behandlingen fra Capstar Vet op med et produkt, der forebygger fremtidige loppeangreb samt dræber loppeæg og larver, da midlet ikke gør dette.

Pros

 • Høj effektivitet med det samme
 • Effekt kan ses allerede efter 15-30 minutter fra indtagelsestidspunkt
 • Ingen langtidsvirkning

Cons

 • Forebygger ikke nye loppeangreb
 • Dræber kun voksne lopper og ikke eventuelle larver og æg
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
265,00 265,00 👉 Gå til butik

Loppemiddel med nem pipette påføring

Frontect Spot on er et spot-on opløsning loppemiddel, som effektivt dræber nye flåter og lopper indenfor blot seks timer. Pakken indeholder behandling, der dækker i helt op til tre måneder, hvilket gør den til et super godt valg, også økonomisk, hvis din hund har behov for beskyttelse i længere tid. Produktet er nemt at anvende, da det kommer med en praktisk pipette, som skal bruges til at påføre midlet på din hund i nakken af den. Produktet beskytter, ligesom Frontline Combo Vet, også mod nye loppeangreb i op til 30 dage.

Pros

 • Nem påføring med pipette
 • Dræber flåter og lopper indenfor 6 timer og beskytter mod nye i op til 30 dage
 • Der ligger mere end 25 års produktudvikling bag Frontect

Cons

 • Dræber ikke æg og larver

Receptfri spot-on opløsning til effektiv loppe- og flåtbekæmpelse

Bayvantic Vet er en spot-on opløsning, som effektivt bekæmper lopper på hunden. Midlet indeholder det aktive stof imidacloprid, som dræber lopper på hunden indenfor 1 døgn efter behandling. Derudover har Bayvantic Vet en afskrækkende virkning på flåter og lopper i 1 måned efter påføring. Hvis din hund allerede har flåter på sig, bør disse fjernes inden påføring af Bayvantic Vet. Midlet virker også mod myg, sandfluer og alm. stikfluer i henholdsvis 2 og 4 uger.

Pros

 • Virker hurtigt og effektivt
 • Afskrækkende virkning på både flåter, lopper, myg, sandfluer og stikfluer
 • Spot-on opløsning

Cons

 • Dræber ikke eventuelle æg/larver fra lopper

Effektiv behandling af lopper og lus

Advantage Vet. opløsning er et effektiv loppemiddel, som dræber lopper på hunde, indenfor én dag. Midlet forebygger også nye loppeangreb i fire uger, og virker også mod eventuelle loppelarver. Også dette produkt indeholder det aktive stof imidacloprid, som er kendt for at være yderst effektivt mod lopper.

Pros

 • Lavet specifikt til behandling af loppeangreb
 • Dræber også eventuelle loppelarver på hunden
 • Forebygger nye loppeangreb i 4 uger

Cons

 • Virker ikke mod flåter, fluer mv.

Sådan vælger du det rigtige loppemiddel til din hund

Når du skal vælge det bedste loppemiddel til din hund, er det vigtigt at overveje, helt præcis hvad du har behov for loppemidlet skal gøre og hvor hurtigt. 

Nogle loppemidler virker bedre og hurtigere end andre mod voksne lopper, mens andre, udover at dræbe voksne lopper, også dræber loppeæg og larver, men effekten indtræder langsommere. 

Det er også vigtigt at overveje, hvor længe den efterfølgende afskrækkende effekt overfor nye loppeangreb (og evt. flåtangreb) varer. Sidst, men ikke mindst, bør du også holde øje med hvordan midlet anvendes, og hvad du herunder foretrækker. Har du det f.eks. okay med et opløsningsmiddel som påføres i din hunds nakke med pipette eller foretrækker du et tablet middel, hvor du blot giver din hund en tablet f.eks. “kamufleret” i dens aftensmad.

Kort fortalt er det altså følgende faktorer du skal have med i overvejelserne når du kigger efter loppemiddel til din hund

 • Hastighed – Hvor hurtigt har du brug for at loppemidlet skal virke?
 • Forebygning af nye loppeangreb – Har du behov for at midlet også kan have en afskrækkende effekt og dermed forebygge nye loppeangreb?
 • Æg og larver – Hvis din hund er særlig hårdt ramt og lopperne allerede har lagt æg bør du vælge et middel som også dræber disse.
 • Påføringsmetode – De fleste loppemidler er en væske som påføres i nakken af hunden med pipette. Dog findes der også midler som blot er en tablet du skal give til din hund.

 

Hvis du er på udkig efter det hurtigst virkende middel på markedet pt. er Capstar Vet et godt valg. Det dræber voksne lopper og effekten kan ses allerede indenfor 15-30 minutter efter indtagelse. Den fulde effekt er opnået blot 6 timer efter indtagelse. Midlet er i tabletform, hvilket vil sige du samtidig slipper for, at skulle bøvle med en pipette hvorfra væsken skal tilføres i nakken af din hund, som det er tilfældet ved de fleste andre loppemidler til hunde.

Ulempen ved Capstar Vet er dog, at det ikke beskytter mod fremtidige loppeangreb og ej heller dræber larver og æg. Derfor anbefales det, at følge behandlingen op med et produkt, der forebygger fremtidige loppeangreb og dræber loppeæg og -larver, som f.eks. Frontline Combo Vet. Capstar Vet er altså primært til hvis din hund lider voldsomt af et loppeangreb, hvor der er behov for effekt nu og her.

Hvis loppeangrebet på din hund derimod er lidt mildere, kan du med fordel nøjes med et loppemiddel, der virker lidt langsommere, men som til gengæld samtidig beskytter mod nye loppeangreb efterfølgende. Her er Bayvantic Vet et godt bud. Produktet leveres med en pipette til nem påføring, og har en afskrækkende virkning på flåter og lopper i 1 måned og forebygger derfor nye angreb i denne periode. Yderligere virker produktet også imod myg, sandfluer og alm. stikfluer.

Vil du gerne have et loppemiddel som, foruden at dræbe voksne lopper og flåter, også dræber loppernes larver og æg, er Frontline Combo Vet det bedste valg. Midlet indeholder både det aktive stof imidacloprid, som dræber lopperne og (S)-methopren, som dræber loppernes æg og larver.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om loppemiddel til hund

Hvilket loppemiddel til hund er det bedste?

Der er findes ikke et endegyldigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af hvad du (læs: din hund) har brug for. Har du f.eks. behov for et middel der virker her og nu, dvs. med hurtig effekt? Eller har du brug for et loppemiddel som primært beskytter mod fremtidige angreb? Eller har du måske behov for et middel som både dræber voksne lopper men også loppernes eventuelle æg/larver? Med andre ord; det bedste loppemiddel afhænger af hvilken situation du og din hund står i.

Hvor kan man købe loppemiddel?

Du kan købe loppemiddel online hos netapoteker og dyreforhandlere. Fysisk kan du købe loppemiddel på apoteket og hos din dyrlæge.

Hvor lang tid går der før et loppemiddel virker?

Hvor længe der går før et loppemiddel virker afhænger helt og aldeles af hvilket loppemiddel der er tale om. Nogle loppemidler virker efter blot 15-30 minutter, mens andre først begynder at have en effekt efter et par timer.

Hvordan fjerner man lopper fra hunde?

Den bedste måde at fjerne lopper fra hunde på er ved at benytte et loppemiddel til hunde, som går ind og dræber lopperne og evt. også deres æg og larver.

Kan man se lopper på en hund?

Ja, oftest vil du kunne se lopperne på din hund, hvis du børster din hunds pels med en børste. Derudover kan det også i nogle tilfælde ses ved, at din hunds hud er rød og irriteret.

Hvor ofte skal en hund have loppekur?

Det afhænger af hvilket loppemiddel du bruger og hvor længe du ønsker din hund skal være beskyttet. De fleste loppemiddler som også forebygger mod nye loppeangreb har en levetid på 1 måned. Det vil sige hvis du gerne vil beskytte din hund i sommerhalvåret, skal du behandle din hund med loppekur 6 gange i alt.

Hvordan får en hund lopper?

Oftest får hunde lopper fra de omgivelser de bevæger sig rundt i, når de kommer i kontakt med f.eks. andre hunde, katte og andre dyr i området. 

4.8/5 - (55 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...