Hund snapper efter fremmede: Sådan kommer du det til livs

Hund snapper efter fremmede: Sådan kommer du det til livs

Hvis man giver sig tid til at se efter tegnene, vil man opdage, at hunden har et stort og veludviklet signalsprog, som den bruger til at kommunikere med. Både over for mennesker og andre hunde. Hunden bruger disse signaler på forskellig vis, når den indgår i sociale relationer. Både til at dæmpe en konflikt, puste sig op eller til vise at den er legesyg.

Det er derfor vigtigt, at du lærer at afkode din hunds signaler, så du kan tage en eventuel konflikt i opløbet, og komme uhensigtsmæssige adfærdsmønstre til livs. Ikke mindst hvis din hund snapper efter fremmede.

Er din hund presset?

Det er formentlig ikke uden grund, at en hund snapper efter fremmede eller andre hunde. Ofte har hunden opbygget denne uhensigtsmæssige adfærd over længere tid – formentlig allerede fra hvalpestadiet – fordi den føler sig presset.

Der kan være flere grunde til, at en hvalp føler sig presset. En hundesnor, der begrænser hundens kropssprog, eller følelsen af at blive trængt op i en krog kan blot være enkelte eksempler på årsagen til hvalpens angst. Og så tyr hunden til at gø, snappe eller gøre udfald, for at sikre at faren ikke kommer tættere på.

Sådan forhindrer du, at din hund snapper efter andre hunde

Hunden har som beskrevet et yderst avanceret signalsprog. Det betyder også, at din hund er lynhurtig til at aflæse dine signaler. Måske har du allerede oplevet, at din hund forsøger at ”trøste” dig, hvis du er ked af det eller har smerter?

Men det er ikke kun din sorg, som hunden opfanger. Din anspændthed og ængstelse går også direkte i hundens følsomme radarsystem. Og når den oplever, at du er utryg ved en situation, opfanger og spejler hunden automatisk din utryghed.

Det er en helt naturlig reaktion at føle anspændthed i mødet med andre hunde på gåturen, hvis din hund før har snappet efter andre hunde. Men forsøg at kontrollere din usikkerhed og forsæt jeres gåtur i egen rytme uden at skele til eventuelle udfordringer på vejen.

Det gør du bedst ved at undgå interaktioner med forbipasserende hundeejere. Du skal med andre ord undgå øjenkontakt med både hund og ejer. Det er helt okay at gå i en stor bue udenom eller skifte retning, når I møder andre på vejen. Du kan også gå over på den modsatte side af gaden, hvis det gør din hund mere tryg.

Brug godbidder til at forhindre din hund i at snappe efter fremmede

Godbidder kan også være effektive, hvis du gerne vil fastholde din hunds koncentration, og undgå at din hund gør udfald mod fremmede. Få hunden til at holde kontakt med dig, mens du belønner den med godbidder for sit gode arbejde.

Du kan også smide en håndfuld godbidder i græsset, som hunden skal søge efter. Denne form for “nosework” er yderst gavnlig for hundens mentale stimulering og kan hjælpe med at holde den ude af ballade med fremmede.

Brug den gule sløjfe på jeres gåture og læg afstand til fremmede

Har du nogensinde mødt en hund med en gul sløjfe på dine gåture? Så er du stødt ind i en hund, der har brug for lidt afstand fra fremmede. Den gule sløjfe er nemlig en del af den internationale kampagne ”The Yellow Dog Project”. Eller på dansk ”Gul hund”.

Møder du en hund med gul sløjfe om halsen eller på hundesnoren, er dette et kommunikativt redskab, der skal signalere, at der er tale om hund, der har brug for plads. Du skal derfor ikke nærme dig hunden eller dens ejer.

Har du en hund, der snapper, fordi den har brug for plads? Så kan den gule sløjfe være et godt redskab på jeres gåture, mens du arbejder med at gøre din hund mere tryg i situationer med fremmede.

Aggressiv adfærd behøver dog ikke være eneste årsag til den gule sløjfe. En gul sløjfe eller bandana kan også kommunikere smitsom sygdom, løbetid, rehabilitering eller en hund, der er usikker eller bange. Så sørg for at respektere den gule sløjfe, hvis I støder på den på jeres gåture.

4.5/5 - (4 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...