De bedste hundebørste i test → Se vores 6 udvalgte (2024)

De bedste hundebørste i test → Se vores 6 udvalgte (2024)

Når det gælder hundebørster, er der mange muligheder på markedet. Det kan være svært at afgøre, hvilken type børste der er bedst til din hund, og endnu sværere at vide, hvilken børste der samtidig er mest sikker og effektiv.

Derfor har vi lavet denne side, som hjælper dig med at finde den bedste hundebørste til din hund og dens individuelle behov. Via timevis af research af hundebørster der har klaret sig bedst i test og fået gode anmeldelser af andre hundeejere, har vi samlet denne liste over de bedste hundebørster på markedet pt.

🥇 Vores favorit

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
245,00 245,00 👉 Gå til butik

Bedste hundebørste til langhårede hunde

FURminator deShedder Long Hair er en børste, der er specielt udviklet til langhårede hunde. Den fjerner underpels og løse hår uden at beskadige beskyttelseshårene og har en smart klikfunktion til at skubbe den resterende pels på børsten væk mens du børster.

Det ergonomiske håndtag gør den behagelig at bruge, og den er velegnet til hunde med en pels, der er længere end 5 cm. FURminator selv hævder at den reducerer fældning med op til 99 % og er det perfekte redskab til at holde din langhårede hunds pels sund og skinnende.

 

Producent: FURminator

Pros

 • Den smarte klikfunktion som gør det let at fjerne overskydende hår på børsten mens du børster din hund
 • Nem og behagelig at bruge grundet det ergonomiske håndtag
 • Fås i 4 forskellige størrelser så du kan vælge den helt rigtige størrelse til netop din hund

Cons

 • Ikke nogle iøjnefaldende ulemper ved denne hundebørste
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
245,00 245,00 👉 Gå til butik

Bedste hundebørste til korthårede hunde

Som navnet antyder det er denne FURminators bud på en børste til korthårede hunde, hvor ovenståendes produkt er modellen til langhårede hunde. Denne børste er lavet til hunde med en kort pels på under 5 cm. Ligesom modellen til langhårede hunde har den et ergonomisk håndtag og en smart klikfunktion der gør det legende let at fjerne overskydende hår fra børsten under børstningen. Også denne børste hævder FURminator reducerer fældning med op til 99%.

Producent: FURminator

Pros

 • Det ergonomiske håndtag
 • Specielt udviklet til korthårede hunde
 • Reducerer fældning mere end nogen anden børste på markedet

Cons

 • Ingen iøjnefaldende ulemper ved denne hundebørste
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
130,00 130,00 👉 Gå til butik

Bedste hundebørste til filtreret pels

FURminator Dual-børsten er perfekt til at holde din hunds hår fri for sammenfiltringer. Børsten er dobbeltsidet, og har på den ene side knapbørster, mens den anden side har nylonbørster.

Den polstrede base og det ergonomiske håndtag gør den nem og behagelig at bruge. Denne børste er velegnet til næsten alle pelstyper og er perfekt til at holde din hunds pels fri for sammenfiltringer.

Producent: FURminator

Pros

 • Specialudviklet til hunde med filtret pels
 • Det yderst ergonomiske klassiske FURminator håndtag
 • Polstret bund

Cons

 • Ikke så god til hunde med meget underuld
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
65,00 65,00 👉 Gå til butik

Bedste hundebørste til prisen

Denne hundebørste fra KW er en af de hundebørster på markedet, der kan fås til den mest overkommelige pris. Den fås i tre forskellige størrelser og er perfekt til følsomme hunde med lang eller ruhåret pels. Børsten har ligesom FURminator børstene på listen en smart klikfunktion som gør det nemt at fjerne overskydende hår fra børsten, mens du børster din hund.

Producent: KW

Pros

 • Meget overkommelig pris
 • Klikfunktion der skubber overskydende hår væk fra børsten

Cons

 • Håndtaget, ikke ligeså ergonomisk som f.eks. håndtaget på FURminators børster

Bedste hundebørste til hvalpe

Denne børste fra LILA LOVES IT er specielt lavet til hvalpe. De ekstra bløde børstehår er skånsomme mod din hvalps pels, og fjerner snavs og skidt, så din hvalp ser godt ud. Desuden kommer denne børste fra det anerkendte tyske mærke LILA LOVES IT, så kan vide dig sikker på, at det er et kvalitetsprodukt.

Producent: LILA LOVES IT

Pros

 • Perfekt til at vænne din hvalp til at blive børstet
 • De ekstra bløde hår der er skånsomme for hvalpes sensitive hud og pels

Cons

 • Ikke så god til at reducere fældning som andre børster

Udgåede hundebørster

Cloud7 dobbeltsidet hundebørste

Bedste hundebørste til de fleste hunde

Den dobbeltsidede hundebørste fra den anerkendte producent Cloud7, er velegnet til både korthårede og langhårede hunde. Den er fremstillet af voksbehandlet bøgetræ og er holdbar og skånsom mod dit kæledyrs hud. Det 2-sidede design giver en række forskellige børstemuligheder, og løkken af ægte læder giver et behageligt greb.

Producent: Cloud7

Pros

 • Flot minimalistisk design
 • Kan bruges til både kort- og langhårede hunde
 • Lavet i holdbart træmateriale

Cons

 • Designet er ikke for alle
 • Til hunde med meget underuld er den ikke ligeså god som børster der er lavet specifikt til dette formål

Sådan vælger du den rigtige hundebørste til din hund

For at give dig selv de bedst mulige forudsætninger for at vælge den rigtige hundebørste til netop din hund, er der et par ting, du bør overveje. Herunder har vi oplistet de faktorer vi mener er vigtige, at overveje før du udvælger og køber en børste til din hund. Ved at følge disse råd vil du være et godt skridt på vej mod, at vælge den helt rette hundebørste til dig og din hund.

1. Din hunds pelstype

For det første skal du overveje, hvilken type pels din hund har. Forskellige børster er designet til forskellige typer pels – f.eks. har langhårede hunde brug for en børste, der er specielt designet til at fjerne overskydende hår, mens korthårede hunde måske bare har brug for en basisbørste, der holder deres pels fri for snavs.

2. Underuld

En anden vigtig ting at overveje når du skal vælge en børste til din hund er om din hund har meget underuld eller ej. Nogle børster er designet specielt til hunde med meget underuld, mens andre er bedre egnet til hunde uden underuld. Hvis du har en hund med meget underuld er det vigtigt, at du vælger en børste der er lavet til netop dette, da det ofte er herfra at meget af din hunds fældende pels kommer fra.

3. Børstehovedet

En anden vigtig faktor at overveje, når du vælger en børste, er størrelsen og formen på børstehovedet. Hvis du har en mellemstor/stor hund med en særlig lang eller ruhåret pels, skal du finde en børste med et stort hoved, som passer til størrelsen på din hund. Tilsvarende hvis du derimod har en mindre hund, skal du sørge for at vælge en børste med et mindre børstehoved, så børsten ikke går hen og bliver uhandy at bruge.

4. Håndtaget

Et ofte ret overset aspekt ifm. at vælge en hundebørste, er ergonomien i børstehåndtaget. Hvis du du skal børste din hund ofte eller i lang tid, er det vigtigt at vælge en børste med et behageligt håndtag, så længere børste sessioner ikke kommer til at gøre ondt i hånden. På den måde kan du nemmere og mere behageligt (for både dig og din hund) børste din pelsede ven.

5. Professionel vejledning

Hvis du stadig har svært ved at beslutte dig for, hvilken børste der er den rigtige til din hund, kan du spørge din dyrlæge eller en professionel groomer til råds. De vil kunne anbefale en børste baseret på din hunds individuelle pelstype og behov.

Typer af hundebørster

Der findes et hav af forskellige typer af børster til hunde. Dog er der visse varianter der er mere populære end andre. Disse har vi herunder oplistet samt beskrevet til hvilke pelstyper de anbefales.

Karter

De såkaldte karte børster findes ofte i to varianter, en med dupper og en uden. Karter med dupper er mere skånsomme mod hundens hud end dem uden, hvorfor karter med dupper ofte anbefales hvis du har en hund med sensitiv hud.

🥇 Bedst til: Filtret pels

Børster med vildsvinehår

Hundebørster med vildsvinehår har, som navnet antyder det, vildsvinehår på børstehovedet. De er gode til at gøre pelsen mere glansfuld, da de fordeler den naturlige olie i pelsen.

🥇 Bedst til: Fin pels

Børster med stålpigge

Er en meget skånsom børstetype, da stålpiggen er afrundede. Kan bruges til både små- og store hunderacer.

🥇 Bedst til: Lang pels / Krøllet pels

Børster med nylonpigge

Børster med nylonpigge findes ligesom karter med og uden dupper for enden af piggene. Hundens hud masseres mens man børster den, hvorfor den er god til hunde som er sensitive og ikke er så glade for at blive børstet.

🥇 Bedst til: Hunde med sensitiv hud og pels

Sådan børster du din hund

Når du skal børste din hund er det vigtigt, at du gør det på den rigtige måde for at undgå at gøre skade på din hund eller give den en dårlig oplevelse så den kommer til at hade at blive børstet. Herunder finder du vores step-by-step guide til hvordan du børster din hund på den bedste måde.

 1. Begynd med at ryste børsten eller brug klikfunktionen på børsten, for at fjerne overskydende hår eller snavs på børsten.
 2. Sørg for at din hund står, sidder eller ligger stille mens du børster den. Hvis det er første gang du børster din hund, kan du med fordel give den et tyggeben eller lignende, så den er distraheret, og på den måde får en god oplevelse med at blive børstet.
 3. Start med at tjekke din hunds hud under pelsen for sår eller skrammer, da du for alt i verden skal undgå at komme til og børste hundens pels på områder hvor den har sår.
 4. Når du har erfaret at din hund ingen sår eller skrammer kan du starte børstningen. Start blidt ud med at føre børsten i samme retning som pelsen på et mindre sensitivt område som f.eks. hundens ryg. Forsøg så vidt muligt at undgå og børste for meget i de samme områder.
 5. Læg ikke for meget pres på børsten mens du børster, da du risikerer at gå igennem pelsen og give din hund rød og irriteret hud.
 6. Fjern løbende overskydende pels fra børsten og saml det i f.eks. en pose.
 7. Fortsæt med at føre børsten i pelsens retning over hele hundens krop og vær ekstra forsigtig når du kommer til sensitive områder som f.eks. mave og ben.
 8. Før du ved af det har du en hund med en skinnende flot og ren pels!

 

Se evt. også nedenstående video guide:

Hvor ofte bør jeg børste min hund?

Det er vigtigt at børste din hunds pels regelmæssigt for at holde den sund og fri for snavs, støv og sammenfiltringer. Hvor ofte du skal børste din hund, afhænger af dens pels type og tykkelse. Generelt har korthårede hunde kun brug for en basisbørstning en gang om ugen, mens mellem- og langhårede hunde måske optimalt bør blive børstet to gange om ugen. Hvis du har en hund med en meget tyk eller lang pels, kan det være nødvendigt at børste den endnu oftere. Dette afhænger i høj grad også af hvor mange hundehår på gulvet du kan tolerere i dit hjem.

Det er også vigtigt at huske, at du aldrig bør børste din hund, når den har sår eller hudafskrabninger – vent, til disse er helet, før du begynder at børste disse områder igen.

Fordele ved at børste din hund

Børstning af din hunds pels har en række fordele for både dig og din pelsede ven. Når du børster din hund, fjerner du overskydende snavs, støv og hår fra dens pels, hvilket kan være med til at holde den sund og fri for parasitter. Du hjælper også med at fordele de naturlige olier i hele hundens pels, og give disse bedre betingelser for at fungere optimalt, hvilket kan gøre pelsen skinnende og blød.

Vigtigst af alt er regelmæssig børstning med til at holde din hunds pels fri for sammenfiltring, hvilket kan forhindre, at der dannes måtter og sammenfiltringer i pelsen. Disse kan være vanskelige (og smertefulde) for din hund at fjerne på egen hånd, så regelmæssig børstning er afgørende for at holde din hunds pels sund og pæn.

Skulle din hund have gået hen og fået mange store sammenfiltringer i pelsen kan du overveje at tage den til en professionel hundegroomer og få dette udredt i første omgang.

Konklusion

Hunde skal børstes regelmæssigt, ikke kun for at holde dem flotte og renlige, men også for at fjerne snavs og løse hår samt reducere fældning. I denne artikel har vi samlet de hundebørster vi mener er de bedste på markedet til hver deres formål, baseret på omfattende research arbejde. Uanset om du har en korthåret eller langhåret hund, er der her en børste, der passer til dine og din hunds behov.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om hundebørster

Hvilken hundebørste er den bedste?

Der findes ikke et endegyldigt svar på hvilken hundebørste der er den bedste, da det afhænger af hundens individuelle pelstype og tykkelse. Men, generelt vil korthårede hunde klare sig godt med en almindelig børste med børstehår, mens mellem- og langhårede hunde måske har brug for en mere speciel børste eller en børste med stift.

Hvor ofte skal jeg børste min hund?

De fleste hunde behøver kun at blive børstet en gang om ugen, men hvis din hund har en tyk eller lang pels, skal du måske børste den oftere. Tag et kig på din hunds pels og vurder altid ud fra sund fornuft.

4.8/5 - (47 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...