Hundens søvn: Alt du skal vide om din hunds søvn

Hundens søvn: Alt du skal vide om din hunds søvn

Kaster du også undrende blikke mod din hund, når den på alle tider i døgnet øjensynligt kan finde hvile i både hundekurven, på trappen, i vindueskarmen eller mast inde mellem sofapuderne? Og gerne i alle mulige og umulige stillinger? Så er du ikke ene.

Men der er faktisk god grund til at lade din hund få sin skønhedssøvn i fred. Hunde har nemlig brug for at sove mange timer i døgnet. Ikke mindst når de er hvalpe. Men hvor meget sover en hund egentligt i døgnet? Svaret får du her.

Hvor mange timer sover en hund i døgnet?

Selvom du måske føler trang til en lille lur om eftermiddagen eller føler dig i konstant søvnunderskud, kan dit søvnforhold på ingen måde sammenlignes med din hunds. Din hund har nemlig brug for mange flere timers søvn end dig.

Der er flere faktorer, der afgør, hvor meget en hund sover i døgnet. Forskellige hunde har forskellige behov for søvn, hvilket kan tilskrives alder, race, aktivitetsniveau og hundens størrelse. Men i gennemsnit har en voksen hund brug for at sove mellem 12 og 14 timer i døgnet.

Hellere lille og vågen end stor og doven?

Citatet er ikke taget ud af den blå luft. I hvert fald ikke når det gælder hundens søvnbehov. Er dit hjem velsignet med en ordentlig bamse som eksempelvis en Sankt Bernhardshund eller en Newfoundlænder? Så kan du forvente et noget større behov for søvn, end hvis jeres firbenede familiemedlem er en lille Pomeranian eller Chihuahua.

Hvalpe har brug for ekstra meget søvn

Hvalpe adskiller sig ikke så meget fra menneskebørn, når det kommer til søvn. Der skal ikke meget stimuli til, førend den lille størrelse – med eller uden pels – trænger til et lille hvil.

Og livet som lille ny hvalp i nye omgivelser byder på mange nye indtryk, møder, læring og aktiviteter. Og disse mange indtryk skal fordøjes i søvne. Derfor har din hvalp brug for mange timers søvn. Gerne op til 18 timer i døgnet. I takt med at hvalpen udvikler sig og vokser til, vil behovet for søvn og mindskes.

Selvom det kan være svært at holde fingrene fra en lille ny hvalp, bør man respektere hvalpens behov for pauser og søvn. Så når hvalpen trækker sig for at hvile, så lad den forblive uforstyrret. Uanset hvor nuttet den ser ud i søvne, eller hvor mange kys du har trang til at plante på dens hovedet.

Ældre hunde har brug for mere hvile

Hunde i deres livs efterår har ligesom hvalpe brug for ekstra meget hvile. Alderdommen byder ofte på flere gener og ubehag for den ældre hund, som kræver hvile. Det er derfor helt normalt, at din hund har behov for at trække sig oftere, i takt med at den bliver ældre.

4/5 - (3 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...