Hunderampe | De 4 bedste i 2024 (Komplet købsguide)

Hunderampe | De 4 bedste i 2024 (Komplet købsguide)

Som hundeejer ved du, at din firbenede følgesvend gerne følger med dig, uanset hvor du går hen. Men hvad sker der, når den ikke helt kan komme op på møblerne eller ind i bilen? Det er netop her, at en hunderampe kan være den perfekte løsning.

Men med så mange forskellige typer og mærker af ramper til hunde på markedet kan det være svært at vide, hvilken rampe der er den bedste til dine og din hunds behov.

Derfor har vi sammensat en liste over de bedste hunderamper på markedet, baseret på vores egne personlige erfaringer samt ekspertudtalelser. Vi har overvejet faktorer som f.eks. brugervenlighed, bærbarhed og sikkerhed for at hjælpe dig med at vælge den perfekte rampe til netop din hund.

🥇 Vores favorit

 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
799,00 799,00 👉 Gå til butik

 

Vores favorit hunderampe er denne foldbare hunderampe fra Trixie.

Denne hunderampe kan foldes sammen, hvilket gør den let at bære rundt på, og er en stor fordel hvis du har behov for en hunderampe der let kan benyttes flere forskellige steder. Den kan håndtere hunde på op til 90 kg og fungerer rigtig godt både indendørs til f.eks. møblerne i hjemmet samt udendørs til f.eks. at hjælpe hunden med at komme op i bilen.

Derudover har den en skridsikker bund og sikkerhedskanter på siderne som sørger for, at din hund er mere sikker mens den benytter rampen. Sidst, men ikke mindst, kan den fås til en rigtig overkommelig pris, særligt hvis man tager dens funktionaliteter og egenskaber i betragtning.

Specifikationer

Producent: Trixie

Materiale: Plast

Vægt: 4,5 kg.

Mål: 156 cm x 40 cm

Pros

 • Sammenklappelig – Nem at bære på
 • Skridsikkert underlag

Cons

 • Vi mener ikke der er nogle iøjefaldende ulemper ved denne hunderampe

 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
599,00 599,00 👉 Gå til butik

 

Hvis du er på udkig efter en sikker og brugervenlig rampe til hunde, er Trixie Petwalk Ramp en god mulighed. Den er lavet af holdbart plastik og har en skridsikker belægning, hvilket gør den ideel til mindre hunde, der har svært ved at komme op på møbler eller ind i bilen. Derudover hjælper sikkerhedskanterne på siderne med at forhindre din hund i at glide af rampen.

Trixie Petwalk Rampe er også et godt valg til hunde, der lider af gigt eller andre ledproblemer, da den giver dem en nem måde at komme rundt på uden at belaste deres led for meget. Og da den er let og transportabel, kan den nemt bruges overalt, både indendørs og udendørs.

Specifikationer

Producent: Trixie

Materiale: Plast

Vægt: 2,8 kg.

Mål: 38 cm x 100 cm

Pros

 • Skridsikker belægning
 • Prisen
 • Nem at rengøre

Cons

 • Fås kun i 1 farve
 • Uhandy at bære rundt på

Hvis du er den heldige ejer af en mindre hunderace, har du nok oplevet, at det nogle gange kan være en udfordring for ham/hende at komme op på møblerne, som f.eks. jeres sofa eller seng.

Netop til denne type udfordringer er Trixie Justerbar hunderampe en oplagt løsning. Denne praktiske hunderampe er specielt designet til at hjælpe hunde (og evt. andre kæledyr for den sags skyld) med at komme let op på sofaer, senge osv. i hjemmet. Den er udstyret med skridsikker gummibelægning, der sikrer, at din hund kan få et godt greb, når den går op ad rampen.

Derudover kan rampen justeres i hele 3 forskellige højder på henholdsvis 29 cm, 36 cm og 43 cm, så du altid kan indstille den i den rigtige højde for netop din hund og det møbel den skal op på.

Specifikationer

Producent: Trixie

Materiale: MDF

Vægt: Ikke oplyst

Mål: 36×90 cm

Pros

 • Kvalitetsmateriale
 • Skridsikker gummibelægning
 • Højdejusterbar

Cons

 • Kun til indendørs brug

 

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
1.478,00 1.478,00 👉 Gå til butik

 

Hvis du er på udkig efter en hunderampe, der passer perfekt til brug i bilen, er denne hunderampe fra Trixie med teleskopsfunktion et oplagt valg.

Den har en skridsikker overflade for at holde din hund sikker og kan klare store hunde med en vægt på helt op til 120 kg. Den stærke og robuste aluminiumskonstruktion gør den perfekt som en hunderampe til bilen, og den har også et bærehåndtag, der gør den let at transportere, på trods af dens størrelse og vægt.

Specifikationer

Producent: Trixie

Materiale: Aluminium

Vægt: 5,8 kg.

Mål: 43 cm x 100-180 cm

Pros

 • Anti glide overflade
 • Længdejusterbar med teleskop funktion
 • Bærehåndtaget

Cons

 • Prisen
 • Den tungeste hunderampe på listen

Sådan vælger du den rigtige hunderampe til din hund

Når du skal vælge den rigtige rampe til hunde, er der et par ting, du skal tage hensyn til. Den vigtigste faktor er naturligvis størrelsen på din hund – rampen skal være stor nok til, at den kan gå komfortabelt op ad den.

Du skal også overveje, hvor ofte du vil bruge rampen, da dette vil påvirke kravene til rampens holdbarhed og materialer. Hvis du har brug for en rampe, der er nem at bære rundt på, skal du vælge en letvægts- og sammenklappelig model. Hvis ikke du har brug for at kunne bære rundt på din hunderampe kan du med fordel vælge en der er lavet i lidt mere robuste materialer, men som har en højere vægt som f.eks. Trixie hunderampen til bil med teleskop.

En anden ting, du skal holde for øje, er det materiale, som rampen er lavet af. Hvis du leder efter en udendørs rampe til hunde, skal du sørge for at vælge en, der er lavet af holdbare materialer, der kan tåle regn mv. Og endelig skal du også overveje, om du vil have en rampe med skridsikker overflade. Dette er især vigtigt, hvis din hund er ældre eller har mobilitetsproblemer.

Sammenfattende kan man sige, at du skal overveje følgende faktorer, når du vælger den rigtige rampe til dit kæledyr:

 • Størrelse
 • Vægt og bærbarhed
 • Materiale
 • Skridsikkerhed

Hvilke hunde er en hunderampe en god idé for?

En rampe til hunde er en god idé for alle hunde, der har svært ved at hoppe op på ting. Dette gælder senior hunde, hunde med mobilitetsproblemer og hvalpe. Det er også en god idé for hunde, der er overvægtige eller drægtige, da det kan hjælpe dem med at undgå skader, når de skal op og ned fra høje overflader.

Hunderampe eller hundetrapper?

Der er fordele og ulemper ved at vælge enten en hunderampe og hundetrapper, så det afhænger i sidste ende af, hvilke behov din hund har.

Hunderamper er ofte ideelle, hvis du har brug for en bærbar løsning, da de for det meste er lettere og kan fås i sammenklappelige modeller. De er også perfekte til hunde, der har svært ved at klatre, da de giver en gradvis hældning, der er mere skånsom for leddene sammenlignet med hundetrapper.

En hundetrappe kan være en bedre løsning end en rampe, hvis din hund er ung og smidig, da den kan finde trapper lettere at navigere i end en rampe. Det kan også være, at din hund har en tendens til hoppe op og ned fra overflader. I sådan et tilfælde kan det være en bedre løsning med en trappe, da de giver en mere solid overflade, som er mindre tilbøjelig til at vakle sammenlignet med en rampe.

Hvis du er usikker på, om du bør vælge hundetrapper eller en hunderampe til din hund, er det altid en god idé at rådføre dig med din dyrlæge.

Situationer og steder hvor en hunderampe kan bruges

Men i hvilke situationer og hvilke steder kan det være en god idé, at have en hunderampe til rådighed? I princippet er det kun fantasien der sætter grænser for, i hvilke situationer du kan bruge en hunderampe. Vi har herunder forsøgt at opliste de mest hyppige situationer, hvor en hunderampe med fordel kan benyttes.

At komme ind og ud af bilen

Den første situation hvor en hunderampe kan være utrolig handy er når du skal have din bedste ven med ud på køretur. Hvis ikke du allerede har en hunderampe (eller en hund som er dygtig til at hoppe og adlyde 😉) har du sikkert bøvlet med, at få løftet den ind og ud af bilen.

Dette kan være særligt vanskeligt, hvis din hund er ældre eller har mobilitetsproblemer. En hunderampe kan være en god løsning i dette tilfælde, da den giver en gradvis hældning, der er nemmere at komme op af for hunden, og samtidig lettere for leddene. Derudover er det selvfølgelig også en fordel, at du ikke behøver selv at bruge kræfterne på at løfte din hund ind og ud af bilen.

Hjælp til at komme op på møbler i hjemmet

Hvis din hund har svært ved at komme op på møbler, kan en hunderampe ligeledes være en god løsning. Det kan selvfølgelig også være, at du har en mindre hund som ikke på egen hånd kan komme op i f.eks. jeres sofa eller høje seng. Her kan en hunderampe gøre det lettere for din hund at kravle op på møblerne i hjemmet. Ramper er også perfekte til hunde, der er overvægtige eller drægtige, da de kan hjælpe med at undgå skader, når de hopper op eller ned fra høje møbler i jeres hjem.

Til hundetræningen

En hunderampe kan også være et værdifuldt redskab ifm. hundetræningen. Især kan de være nyttige, hvis du skal træne agility og lydighed med din hund.

Hvilke typer hunderamper findes der?

Overordnet set findes der tre typer af hunderamper. Ikke-foldbare hunderamper, foldbare hunderamper og hunderamper med teleskopfunktion.

Ikke-foldbare hunderamper

Først og fremmest findes der hunderamper, som ikke kan klappes sammen. Det gælder f.eks. Trixie justerbar hunderampe fra vores liste. Denne hunderampe er primært egnet til at hjælpe hunde med at få adgang til sofaen, og kan derfor ikke foldes sammen og er derfor mere bøvlet at transportere rundt.

De ikke-foldbare hunderamper er oftest de billigste, netop fordi de ikke har denne funktion. De er et godt valg hvis du er på udkig efter en hunderampe som primært skal stå et sted, hvor du ikke har det store behov for at transportere rampen rundt.

Foldbare/sammenklaplige hunderamper

Som navnet antyder det, er foldbare hunderamper, en type af hunderamper som kan klappes sammen og på den måde lettere transporteres rundt. Netop af denne årsag er de oftest lidt dyrere end ikke-foldbare hunderamper, og er et oplagt valg hvis du har brug for en hunderampe du let kan tage med rundt og benytte flere forskellige steder i hjemmet og udenfor til f.eks. bilen.

Hunderamper med teleskopfunktion

Den sidste type hunderampe som findes er hunderamper med teleskopfunktion, som f.eks. “Trixie hunderampe til bilen med teleskop” fra vores liste. Det smarte ved teleskopfunktionen er, at du kan justere længden på hunderampen helt efter dine specifikke behov indenfor minimums- og maksimumslængden for den pågældende rampe.

Dette er særligt en brugbar funktion hvis du har et stort behov for at bruge hunderampen mange forskellige steder, med forskellige højder og har brug for nøje at kunne justere rampens hældning og længde.

Denne type hunderampe ligger ofte i den lidt dyrere ende, grundet teleskopfunktionen og fordi de typisk er lavet i stærke kvalitetsmaterialer som f.eks. aluminium.

Tips og tricks til at lære din hund at bruge en hunderampe

Når du har købt en rampe til din hund, er der et par ting, du kan gøre for at lette processen med at lære din hund at bruge rampen.

Først og fremmest er det vigtigt at sørge for, at rampen altid er tilgængelig, når din hund har brug for den. Det betyder, at rampen skal være let tilgængelig og stå et let tilgængeligt sted, så den altid har mulighed for at øve sig når den har lyst. Du skal muligvis placere rampen forskellige steder i starten, indtil du finder det perfekte sted.

Desuden er det vigtigt at belønne din hund for at bruge rampen. Dette kan gøres med godbidder, ros eller begge dele. Det er også en god idé at sørge for, at rampen altid er ren og fri for forhindringer.

Derudover kan det også være brugbart at drage inspiration fra andre hundeejere og deres erfaringer med at lære deres hund at bruge en hunderampe.

Se f.eks. denne video:

Konklusion

Der findes et hav af forskellige hundelamper på markedet. Det kan være svært at finde ud af, hvilken der er den bedste til dine behov. Forhåbentlig har denne artikel hjulpet dig med at indsnævre dine valgmuligheder og træffe en informeret beslutning om, hvilken rampe der er den rigtige for dig og din hund.

Vi ønsker dig held og lykke med at finde den perfekte hunderampe til dig og din bedste ven.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om hunderamper

Hvilken hunderampe er den bedst?

Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, da det afhænger af dit og din hunds individuelle behov og præferencer. Vores favorit på markedet, alle faktorer taget i betragtning er dog Trixie petwalk foldbar hunderampe, da den er lavet i kvalitetsmaterialer, er foldbar og kan fås til en overkommelig pris.

Hvad er en hunderampe?

En hunderampe er en konstruktion, der hjælper hunde med at komme op og ned ad trapper eller andre forhindringer. De kan være fremstillet af en række forskellige materialer, herunder plast, metal og træ, og de er ofte designet til at være bærbare for at lette transporten af dem.

Hvad bruger man en hunderampe til?

En hunderampe bruges oftest til at hjælpe hunde med at komme op og ned ad forhindringer, såsom til at komme ind og ud af bilen eller op på møbler i hjemmet.

4.8/5 - (47 stemmer)

Del artiklen på sociale medier

Del på Facebook
Del på Twitter

Andre artikler der måske kunne friste...